Betekenis Waardepropositie

Published Nov 03, 20
6 min read

Customer Journey Touchpoints

Hoe zou jij het vinden als je een actie ziet in een huis-aan-huisblad, maar je kijkt op de webshop en de aanbieding is helemaal niet te vinden. Dit zorgt voor een negatief perspectief tegenover het bedrijf - waardepropositie maken. Dit kan ook voor jouw onderneming gebeuren. Lees daarom door! Waar ik in het vorige deelben ingegaan op de en de basis van je digitale strategie, ga ik nu in op het vervolg van je je unieke waardepropositie op de juiste manier bij je doelgroep krijgen.

Een customer journey map houdt het volgende in: Een customer journey maakt inzichtelijk hoe de klant met het bedrijf in contact staat tijdens zijn koop/klant traject. De klant gaat namelijk door meerdere fases heen voordat hij of zij daadwerkelijk jouw product of dienst afneemt. De klant merkt dat er een behoefte is aan een product of dienst, gaat hierover kennis verzamelen en gaat uiteindelijk pas over op de aankoop.

Wat Is Customer JourneySamenwerken Binnen Een Team

Dit zie je vaak bij luxe producten. De investering bij dit soort producten is groter dan normaal een hier neemt de klant dan ook graag een extra stap in het beslissingsproces (waardepropositie maken). Houd hier dus rekening mee. Tel alle stappen mee en kijk welke touchpoints je hiervoor kan inzetten. Hierbij is het ook belangrijk om het gevoel van de bezoeker te meten - Kijk eens naar hier.

Probeer je met het merk gemak uit te stralen, maar is het bestelproces dat totaal niet, dan gaat er iets fout. Daarnaast kan een gevoel tijdens de reis heel anders zijn als het eerst fout is gegaan maar daarna weer goed. Daarom is een snelle helpservice ook zeer belangrijk hierbij.

Elke keer als de consument met een touchpoint in aanraking komt, zal zijn of haar perceptie ten opzichte van de onderneming veranderen. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Touchpoints kunnen verschillende vormen aannemen. De meest voor de hand liggende zijn je website, je eigen vestiging en bijvoorbeeld je social media kanalen.

Journey MappingWaardepropositie En Positionering

Elke moment waarmee de consument in aanraking komt met jouw onderneming is een touchpoint. Waarom kan het ook negatief zijn? Moet je voorstellen als een betaling niet lukt, omdat bijvoorbeeld de website niet juist functioneert, maar je krijgt daarna wel een mail met de tekst: “U heeft nog producten in de winkelwagen liggen die nog niet zijn afgerekend”.

Samenwerking Team Verbeteren

Deze mail als touchpoint zal dan negatief werken. Zorg dus dat je al deze touchpoints duidelijk in kaart hebt en de juiste volgorde bepaalt. Doordat je de klant visualiseert door persona’s te creëren, zoals ik heb beschreven in mijn vorige artikel en weet hoe zijn koopproces van A naar Z gaat via de verschillende touchpoints, kan je je beter verplaatsen in de klant (waardepropositie maken).

Wat wil hij of zij nou echt? Waar ervaart hij een probleem? Wat is zijn probleem? Kan jouw bedrijf daarop reageren? Wat ziet hij als voordeel bij een aanbieder zoals jij? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen. Zodra de pijnpunten en voordelen van de klant in kaart gebracht zijn moet je daar als bedrijf op de juiste manier op reageren.

In dit model wordt gebruik gemaakt van alle data die je hiervoor hebt gebruikt (een team). Zo zet je de pijnpunten en voordelen van de klant tegenover de voordelen pijnverzachters die jij als bedrijf kan verzorgen - waardepropositie maken. Uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat je een extra waarde kunt creëren voor de klant. Als jij deze extra waarde kan bieden ten opzichte van je concurrentie dan zal dit in de meeste gevallen ervoor zorgen dat de klant uiteindelijk voor jou kiest.

Iets wat jouw bedrijf uniek maakt. Lees hier als je het vorige deel gemist hebt. Maar in combinatie met de kennis van hoe de klant zich naar jouw website, webshop of zelfs winkel komt, kun je de juiste extra waarde creëren voor de juiste doelgroep. Want niet iedere klant heeft dezelfde behoefte - waardepropositie maken.

SummaryArticle NameDigitale strategie deel 2 - customer journeyDescriptionHoe zou jij het vinden als je een actie ziet in een huis-aan-huisblad, maar je kijkt op de webshop en de aanbieding is helemaal niet te vinden. Dit zorgt voor een negatief perspectief tegenover het bedrijf (waardepropositie maken). Dit kan ook voor jouw onderneming gebeuren.

Stel jezelf de volgende vragen: is er op dit moment een specifiek probleem binnen jouw organisatie dat je graag wil oplossen? Zijn er bijvoorbeeld veel klachten over een product? Verkoopt een product minder goed dan verwacht? Wat wil je precies in kaart brengen met de customer journey map? Wie gaat er uiteindelijk gebruik maken van deze map? Welk proces wil je graag onderzoeken etc - voor meer info.

Waardepropositie Voorbeeld

Canvas WaardepropositieVoorbeeld Waardepropositie

Mensen die al meer kennis hebben over hun klanten, kunnen deze stap overslaan. waardepropositie maken. Indien je nog weinig kennis hebt over jouw klanten, kan het handig zijn om eerst een klantonderzoek uit te voeren. Hiervoor verzamel je eerst een hoop data. Met deze data kan je vervolgens een aantal profielen maken van jouw klanten of van je doelgroep (stap 3).

Daarnaast kan je informatie verzamelen over het gedrag van je klanten. Wat voor werk doen ze? Waar houden ze van? Doen ze aan sport? Waarom kopen ze jouw product of dienst? Kopen ze het online of juist offline. Als je nog geen (of heel weinig) klanten hebt dan doe je onderzoek naar jouw doelgroep en probeer je die op dezelfde manier in kaart te brengen (waardepropositie maken).

Het verzamelen van data kan op meerdere manieren worden uitgevoerd. Sommige onderzoeken zijn tijdrovend of kosten meer geld dan andere. De capaciteiten en mogelijkheden zijn per organisatie verschillend. Onderstaand beschrijven we een aantal verschillende mogelijkheden. Als je een winkel hebt is het interessant om te zien hoe een klant zich door de winkel beweegt.

Hoe reageert de klant op een bepaalde inrichting? Heb je alleen een webwinkel dan zou je klanten op locatie kunnen uitnodigen en observeren hoe ze zich door jouw online winkel bewegen - waarde propositie canvas. Een tijdrovende, maar effectieve methode. Overigens is veel data over het online gedrag van de klant te verkrijgen met speciaal daarvoor ontwikkelde software die bijvoorbeeld registreert op welke plekken van jouw website een klant het langste zijn of haar ogen heeft gericht.

Stel jouw klant vragen over aankopen of beslissingen. Door met ze in gesprek te gaan krijg je veel waardevolle inzichten over hoe jouw klanten in elkaar zitten en wat voor gedrag ze vertonen. Dit is dus een waardevolle maar wel tijdrovende oplossing en klanten weten achteraf niet altijd meer met welke advertenties zij in aanraking zijn geweest of welke emoties van invloed waren op hun beslissingen - waardepropositie maken.

Dit is een manier om snel een goed inzicht te krijgen. Het is uiteraard belangrijk dat de vragenlijst alleen wordt verspreid onder de groep die je wil onderzoeken. De resultaten zijn gemakkelijk te vergelijken en te verwerken. waardepropositie maken. Aandachtspunt bij het stellen van vragen op welke manier dan ook is dat niet iedereen altijd de waarheid vertelt.

Wat Is Een Customer Journey

(Gooi de antwoorden niet weg want wellicht zit er in de meest extreme antwoorden ook een kern van waarheid). waardepropositie maken. Bestudeer social media, klantreviews en andere tekstuele documenten die mogelijk relevant zijn. Dit kan content op je eigen kanalen zijn maar kijk bijvoorbeeld ook eens bij concurrenten. Wellicht dat je daar ook waardevolle informatie kan vinden.

More from Reparatie telefoon

Navigation

Home

Latest Posts

Een Sterk Beleid Voor Jouw Mobile Devices

Published Mar 04, 22
5 min read

Mobile Device Management - It

Published Jan 04, 22
5 min read